ProTurf Plus til Hvidovre

Nyt græstæppe er et Plus for Hvidovre Stadion

Hvidovre Stadion er blevet renoveret og har bl.a. fået ny fodboldbane. Det er DLF’s eliteløsning inden for rullegræs, ProTurf Plus, der erstatter den gamle græsbane. 

Hvidovre stadion er hen over sommeren blevet totalt renoveret. Både klubhus, løbebaner og fodboldbanen er opgraderet, så stadion har mulighed for at komme i betragtning som vært for større sportsbegivenheder og internationale konkurrencer. 

For boldklubbens vedkommende er det ambitionen om i den nærmeste fremtid at rykke op i 1. division, der har dikteret kravene til den nye fodboldbane. Derfor er der f.eks. lagt varme i den nye bane, så den lever op til DBU’s krav til 1. divisionens fodboldbaner. 

ProTurf Plus på banen

Hvidovre Stadion ved ass. halinspektør Erik Lund har valgt DLF’s ProTurf Plus løsning som græstæppe til det nye stadion. Rullegræssets suveræne slidstyrke og dræningsevne var de primære årsager til, at Erik Lund valgte denne løsning. ”Og så naturligvis den tillid jeg har til, at DLF leverer et produkt, der passer perfekt til vores forhold og lever op til de krav, vi har til banerne”, siger Erik.

Proturf PLUS til Hvidovre  

Ass. halinspektør Erik Lund og DLF's kunsulent Søren Drejer kigger på ProTurf Plus græsset. 

Matchende vækstlag

ProTurf Plus er anlagt på et specialfremstillet vækstlag, der er beregnet til fodboldbaner med hårdt slid. Det grovsandede vækstlag sikrer en enestående høj dræningsevne. På den måde undgår man en smattet overflade, og derfor kan græsset tåle hårdt slid. 

For at skabe de bedste vækstvilkår for græsset, valgte Hvidovre Stadion at sammensætte det underliggende vækstlag på Hvidovre Stadion, så den matchede ProTurf Plus’ vækstlag perfekt. Det giver rødderne de bedste vækstbetingelser, og derfor gror det nye græs hurtigere fast og etablerer sig stærkere. 

ProTurf Plus til Hvidovre

Det underlæggende vækstlag på Hvidovre Stadion matcher 100% ProTurf Plus' vækstlag.

Kræver godt håndværk

Johnny Knudsen er DLF’s greenkeeper på rullegræsproduktionen i Ribe. Johnny fortæller: ”Det kræver et godt håndværk at lave godt stadionrullegræs. Det skal være den helt rigtige jord med den rette struktur og de bedste græssorter. Dertil kommer naturligvis den rigtige timing af de forskellige opgaver med såning, gødning og anden pleje”. 

ProTurf Plus græsset består af 70% engrapgræs og 30% alm. rajgræs – inkl. det meget hårdføre 4turf rajgræs – fordelt på 6-7 forskellige græssorter. For at få den bedste styrke og genvækstevne i græsset er det vigtigt, at der er en stor andel af engrapgræs. Derfor er engrapgræsset sået som det første, og efter det var godt etableret, er banen ad flere omgange eftersået med slidstærke topsorter af alm. rajgræs. 

Kørt suverænt

Det er en stor mundfuld at renovere et helt stadion. Derfor har Hvidovre Stadion valgt at bruge ingeniør Benny Nissen fra rådgivningsfirmaet Sloth Møller, og Karise Byg og Anlæg har været totalentreprenør på opgaven. Erik Lund har udelukkende oplevet hele processen positivt: ”Alt har kørt helt suverænt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende”.  

Første kamp på banen bliver spillet d. 30. september, hvor Hvidovre IF tager imod B 93.

Facts about this case
Kunde

Hvidovre Stadion

Projekt leveret

August 2016

Fakta

ProTurf Plus er eliteløsningen til sportsbaner med suveræn slidstyrke og genvækstevne. 

Der skulle 7.650 m2 ProTurf Plus til at dække Hvidovres nye stadion. 

 

View all facts