Få fodboldbanen klar til forårssæsonen

Det usædvanligt varme efterårsvejr giver noget nær optimale muligheder for at sikre en stærk fodboldbane til forårssæsonen. Men du må ikke vente for længe
Få fodboldbanen klar til forårssæsonen

Det er ikke kun den professionelle fodbold, der holder VM-pause

Langt de fleste fodboldklubber har nu forladt græsbanerne og er gået på vinterpause, og derfor ligger stadioner og træningsanlæg i de kommende måneder tomme for vinteren

Det giver gode muligheder for at gennemføre den nødvendige reparation af det slid, som fodboldspillerne har påført banerne igennem sæsonen.

Heldigvis er forholdene for at gennemføre en eftersåning på de danske fodboldbaner tæt på perfekte lige nu som følge af et usædvanligt mildt efterårsvejr med temperaturer, der har ligget mellem tre og fire grader varmere end gennemsnittet. Det betyder, at jorden stadig er varm og fugtig, og der er samtidig lys nok til stede til at græsset kan spire.

Såningsvinduet lukker snart

De gode vejrforhold forventes at holde lidt endnu, så du har et perfekt vindue for at få fodboldbanen klar til forårssæsonen. For når jordtemperaturen falder til under fem-6 grader, kan græsset ikke længere spire.

Hvis du sår græsset, efter temperaturerne er faldet, bliver græsfrøene blot liggende, indtil de gode betingelser for spiring kommer igen til foråret. Det vil altså ikke være spildt arbejde, men hvis du som kommune, fodboldklub eller andet, der varetager driften af en boldbane, sår netop nu, mens græsfrøene stadig kan spire, giver du dit græs et solidt forspring til forårssæsonen.

På denne tid af året spirer græsset i løbet af 8-10 dage, så hvis du eftersår nu, vil der være gode muligheder for at have en flot bane, når sæsonen begynder igen til foråret. Samtidig vil du sikre, at græsset har en slidstyrke, der kan håndtere det kommende års slid.

Vi anbefaler vores slidstærke græsblandinger, Masterline Superliga og Masterline 4-4-2, der er de bedste valg til fodboldbaner og stadioner. I disse blandinger indgår vores ’4turf græsser’, der kendetegnes blandt andet ved deres evne til at etablere sig i jordtemperaturer helt ned til fem grader. Samtidig har 4turf en fantastisk stresstolerance og modstandskraft mod de vigtigste sygdomme og mod tørke, ligesom blandingerne har en flot mørkegrøn farve.

Hvis du har mulighed for det, er det med at så græsset i november, inden vinteren for alvor trænger ned i jorden. Det vil de fodboldspillere, der benytter sig af dine baner, helt sikkert sætte pris på.

Ingen færdsel på banen, hvis det giver spor

Hvis banen på grund af nedbør eller andet er blød, skal du absolut ikke efterså med store køretøjer, der efterlader spor på plænen, da det kan lave skader på græsset.

I stedet kan du udbringe græsfrø med mindre såmaskiner eller endda håndså det på gammeldags maner.

Læs mere om græs til fodboldbaner i vores katalog.